Bekräftat: Volkswagen ID 2.all visas trots allt i år – med produktionstart 2025

Andreas Mindt är chefsdesigner för ID.2.

Designarbetet på produktionsversionen av Volkswagen ID. 2all är klart. Det berättar designchefen Andreas Mindt som också stolt berättar för Autocar att resultatet har blivit bättre än konceptet.

– Den är ännu bättre (än konceptet). Jag gillar den verkligen, och det är en av anledningarna till att jag är så optimistisk inför vår framtid, berättar Mindth. Intresset kring konceptet har varit stort och reaktionerna mycket positiva, ”vilket gav medvind inför arbetet med produktionsversionen”.

Det kompakta elbilskonceptet ID. 2all mäter 4050 mm i längd och ger en föraning av den mindre elbil som Volkswagen vill sätta i produktion nästa år. Storleksmässigt är bilen något kortare än VW Polo men betydligt rymligare. Den blir framhjulsdriven, och genom motorplaceringen frigörs ett utrymme för ett stort bagage som i konceptet lastar 490 liter. Andra riktmärken är en räckvidd på 400 kilometer och ett pris på 25 000 euro.

Tidigare har det rapporteras om att Volkswagen skjutit på lanseringen av ID. 2all till följd av slappare utsläppsregler. Men nu bekräftar Volkswagen att ID.2 kommer att visas upp som planerat senare i år. Nästa år ska sedan produktionen ha startat upp.

Peter Esse har tidigare kollat in interiören på konceptet ID. 2all. Han är helsåld:

Andreas Mindt lättar också en aning kring vilka fler modeller vi kan se baserad på den kompakta bilen. Bland annat planerar Volkswagen att visa upp en ID.2X nästa år. Mindt berättar att den designmässigt kommer vara ”mer upprätt, mer självsäker”.

2026 kommer Volkswagen också visa upp en sportigare variant, som just nu visats som ett koncept med namnet ID GTI concept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.