Bekräftat: Tesla arbetar på trådlös laddning

Tesla har under året gett flera indikationer på att de arbetar på trådlös laddning. Bland annat fick vi se bilden ovanför i samband med en presentation av Rebecca Tinucci som är ansvarig för laddningsinfrastruktur hos Tesla. Den visar en Tesla Model S som laddar trådlöst.

Hon kommenterade dock aldrig bilden utan sa bara att Tesla jobbar på att förhöja laddningsupplevelsen i framtiden. Nu har företagets designchef Franz von Holzhausen bekräftat rakt ut att Tesla faktiskt har trådlös hemmaladdning på gång.

– Vi arbetar med induktiv laddning, så du behöver inte ens koppla in något vid laddningen. Du bara kör över enheten och den börjar ladda, berättar Franz.

Avslöjandet kom i samband med att Jay Leno kollade in Tesla Cybertruck tillsammans med Franz von Holzhausen och Teslas vice vd för fordonsteknik Lars Moravy.

Hela inslaget går att se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.