Klart: Polestars huvudkontor stannar i Göteborg

Polestars huvudkontor i Göteborg.

Igår kom nyheten att Polestar etablerar en ny stor anläggning för försäljning och service i Stockholm men satsningarna på nya anläggningar stannar inte där. Polestar planerar att dubbla antalet anställda på sikt, och med det kommer Polestar behöva ett nytt större huvudkontor.

Redan i förra veckan rapporterade SR Ekot om att Polestar såg sig om efter ett nytt huvudkontor. De ryktena sa att Polestar beslutat sig för att låta huvudkontoret ligga kvar i Göteborg, och att det därmed är där expansionen kommer ske. Nu kan SR Ekot bekräfta de uppgifterna.

– Det innebär att Polestar nu lägger sitt globala huvudkontor i Göteborg, mitt inne i centrala Göteborg. Det är 1500 jobb på sikt, utöver de 1500 som Polestar har i Göteborg redan idag, säger Henrik Einarsson, etableringschef på kommunla bolaget Business Region Göteborg till SR Ekot.

Inflyttning är beräknad till 2028. Enligt SR Ekot har planerna på var det nya huvudkontoret skulle hamna inte varit helt given. Radiokanalen beskriver en ”dragkamp” inom bolaget och andra länder som exempelvis Storbritannien har varit uppe för diskussion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.