Bekräftat: Nio kommer till Sverige, Tyskland, Nederländerna och Danmark under 2022

Nio ET5

Under evenemanget Nio Day som genomfördes idag bekräftar den kinesiska elbilstillverkaren Nio att man fortsätter expandera i Europa utanför Norge. Under 2022 kommer man lansera sina bilar och tjänster i Sverige, Tyskland, Nederländerna och Danmark.

Idag säljer Nio sin suv ES8 i Norge som enda modell och marknad utanför Kina. Tidigare i år visade man också upp sedanen Nio ET7 i Oslo, men man gick inte in på närmre detaljer om planen för en lansering i Norge – eller övriga Europa.

ET7 är Nios kommande premiumsedan. I Kina ska leveranserna starta i mars nästa år. Den är bland annat utrustad med dubbla motorer, fyrhjulsdrift och producera 644 hästkrafter. 0-100km/h ska bilen klara på 3,8 sekunder. Modellen med största batteriet (150 kWh) ska erbjuda en räckvidd på över 1000 kilometer.

Premiär för Nio ET5

Under dagens evenemang lanserade man också en ny elbil. Det handlar om en mindre sedan som får namnet Nio ET5. Leveranserna av den modellen ska starta september 2022 i Kina.

Nio ET5 får bland annat dubbla motorer, fyrhjulsdrift och levererar upp till 360 kW. Sprinten 0-100 km/h ska den klara på 4,3 sekunder. Den kommer med tre storlekar på batteripaket.

Det mindre batteriet på 75 kWh levererar en räckvidd på 500 kilometer medan mellanpaketet på 100 kWh ger en räckvidd på 705 kilometer. Det största batteripaketet på 150 kWh ska leverera över 1000 kilometer i räckvidd, precis som hos premiummodellen ET7. Mer om Nio ET5 finns att läsa i premiärartikeln här.

Fortsatt expansion för Nio

Utöver Norge, Sverige, Danmark, Nederländerna och Tyskland siktar Nio på att expandera till fler länder. Till 2025 är planen att växa och etablera sig i över 25 länder.

Vilka modeller som kommer att erbjudas under den kommande Sverigelanseringen är ännu inte avslöjat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.