Bekräftat: Lucid Air kommer till Sverige och Europa första halvan av 2022

I sociala medier avslöjade Lucid Motors när deras första elbil Lucid Air kommer till Europa. Först blev det dock fel. Det ursprungliga beskedet var att Lucid Air kommer till Europa i slutet av det här året.

I en rättelse, som sajten Electrek tagit del av förtydligade man planen för Europa: ”Lucid Motors kommer att starta leveranserna till kunder i Europa under den första halvan av 2022. Det tidigare uttalandet i sociala medier om ’slutet 2021’ är felaktigt, och i framtiden kommer vi kommunicera rätt tider”.

Redan till våren kommer den första versionen av Lucid Air att rulla av produktionslinan för den amerikanska marknaden. Den tidiga modellen döpt till Air Dream Edition kommer ha 1080 hästkrafter, en räckvidd på 748 kilometer och ett pris som startar på 169 000 dollar.

– Med Lucid Air har vi skapat en flaggskeppsbil för hela branschen som visar på de framsteg som är möjliga genom att skjuta fram gränserna för EV-teknik och ta prestandan till nya nivåer, sa VD Peter Rawlinson i samband med premiären.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.