Bekräftat: Kinesiska MG ska bygga elbilar lokalt i Europa

Tidigare i veckan kom de första uppgifterna om att SAIC Motors planerar att bygga en bilfabrik i Europa. Det handlar då om att lokalt producera koncernens i Europa storsäljande bilmärke MG. Nu har uppgifterna bekräftats av MG:s toppchef William Wang.

– Vi undersöker var den bästa platsen är att bygga. Storbritannien är ett av alternativen, säger William Wang till brittiska Autocar.

– Vi måste kolla energikostnader, arbetskostnader. Allt för att ta reda på vilket land som är bäst. Vi behöver mycket detaljerade beräkningar. När du säljer 200 000 bilar per år är det bättre att bygga lokalt, fortsätter William.

William förklarar att det kommer bli dyrare att bygga bilar lokalt i Europa men att MG i gengäld slipper importtullar och dyra frakter, vilket gör att det kan gå jämnt ut. Dessutom lyfter han fram kundnyttan:

– Om vi tar hit produktionen kan vi göra snabba förändringar. Om vi bygger i Kina är det minst tre månader senare. Det finns många fördelar som du inte riktigt kan mäta med en siffra, förklarar William.

– Det är dags, säger William och avslutar med att SAIC kommer fatta ett beslut ”så snabbt som möjligt”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.