Bekräftat: Från 2026 satsar Audi enbart på elbilar

Pressbild: Audi. Konceptversion av Audi A6 e-tron.

Audi har satt ett slutdatum på diesel- och bensinmotorer. Idag bekräftade företagets ledning att Audi redan 2026 slutar att lansera nya modeller med förbränningsmotorer.

Uppgifterna kommer från Reuters, som citerar flera tyska tidningar efter att Audis chef Markus Duesmann delgett planen för fackliga ombud och höga chefer inom Audi.

Rapporten säger också att det innebär slutet på nya laddhybrider från företaget. Audi kommer alltså satsa fullt ut på elbilar.

Idag erbjuder Audi elbilarna Q4 e-tron, e-tron och e-tron GT i flera versioner och modellutföranden. Om två år planerar Audi att lansera en större SUV kallad Q6 e-tron. Samma år kommer också en sedanmodell som idag går under arbetsnamnet Audi A6 e-tron concept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.