Bekräftat: Elbilen BMW iX2 har premiär i slutet av 2023

BMW X2 får ett eldrivet syskon.

BMW kommer att rulla ut flera nya elbilar under de kommande åren. I veckan berättade BMW om elbilen BMW i5 som är på gång. De första bilarna ska komma ut på vägarna i oktober. Dessutom kommer också en kombivariant av i5 nästa år.

Men i5 är inte den enda elbilen BMW har i görningen redan i år. På gång är också den kompakta suven BMW iX2. Lanseringen är planerad mot slutet av detta året.

BMW är mycket återhållsamma i detaljerna om BMW iX2. Man har inte berättat något överhuvudtaget. Förutom att den ska byggas i Tyskland vid samma produktionslina som BMW iX1.

– Jag kan officiellt bekräfta den nya helelektriska iX2. Detta är BMW:s andra elbilserbjudande i kompaktklassen med hög volym. Precis som iX1 bygger vi iX2 i Tyskland, på vår fabrik i Regensburg, berättade BMW-chefen Oliver Zipse i samband med bolagets årsrapportering i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.