Bekräftat: Det blir en Tesla Model 3 Performance

När Tesla lanserade uppgraderade Tesla Model 3 i höstas försvann toppmodellen Performance som innan uppgraderingen klarade av att göra 0 till 100 km/h på 3,3 sekunder. Kvar fanns den bakhjulsdrivna basmodellen och den fyrhjulsdrivna Long Range-versionen.

Sedan dess har det spekulerats om det kommer en Tesla Model 3 Performance eller någon annan typ av toppmodell. Inofficiella källor har försäkrat oss om att det är på gång, men för första gången bekräftar nu en högst insatt person också offentligt att det blir en Model 3 Performance också.

Det är Martin Viecha som är ansvarig för investerarrelationer på Tesla som nu bekräftar det via sociala medier. Det är till den tidigare Top Gear-profilen James May, som precis köpt en Model 3 Long Range, som Martin nu uppmanar honom att också köpa Performance-modellen när den väl lanseras:

– Grattis Mr James May! Jag såg din show hela min barndom. Hoppas du gillar bilen. Du borde skaffa Performance-versionen när den väl kommer ut, skriver Martin Viecha.

Nya Performance något helt nytt

Inofficiellt har Model 3 Performance också tidigare bekräftats. Det i sammanhang att den kommer innehålla några ”ganska unika” uppgraderingar. Den första Model 3 Performance beskrivs som relativt ”underjäst”. Tesla hade bråttom med att få ut Model 3 och ingen möjlighet att fullända Performance-modellen. Det ska det nu bli ändring på.

Men någon tidplan för lanseringen framkommer inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.