Bekräftat: Även levererade Volkswagen ID-bilar får Plug & Charge 2022

Igår kunde du läsa om Volkswagen som förbättrar laddningen på sina elbilar. Laddningen skulle bli både effektivare, snabbare och dessutom enklare genom en serie mjukvaruuppdateringar.

En av de större nyheterna handlade om att Plug & Charge kommer till ID-familjen. Istället för att föraren startar laddningen genom en app eller laddbricka sker identifieringen automatiskt genom laddkabeln mellan bilen och laddaren.

De flesta nyheterna som Volkswagen berättade om igår kommer rullas ut genom en mjukvaruuppdatering till levererade bilar. Det tycktes däremot råda delade meningar i kommentarsfälten om Plug & Charge var en av de nyheterna som också kan rullas ut i efterhand.

Nu är det bekräftat att Plug & Charge också kommer till redan levererade bilar. Det bekräftar Volkswagen i ett mail till Allt om Elbil:

– Det kommer till alla bilar genom mjukvaruuppdatering under 2022, skriver kommunikationschef Marcus Thomasfolk.

I Sverige kommer inledningsvis snabbladdare från Ionity och Eon ha stöd för tekniken. Volkswagen arbetar också med att fler laddningsnätverk ska ingå.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.