Behöver du skjuts? Då är elbilen D1 speciellt framtagen för ”Uber”-tjänster något för dig

Kinesiska biltillverkaren BYD har i samarbete Didi, Kinas motsvarighet till Uber, tagit fram en elbil för ”ride-hailing”. Elbilen D1 är speciellt utrustad med sådana funktioner som man kan tänkas behöva i en bil ämnade för just taxiservice.

Den skjutbara bakdörren gör det enkelt att stiga in i kupén och ska undvika att passageraren slår upp dörren in i passerande trafik. I det extra rymliga baksätet finns en egen touchskärm med karaoke-funktion, möjligheter till att följa resan på en karta eller för att kolla upp annan information. Dessutom finns mugghållare och USB-uttag för laddning.

D1 har en räckvidd på 418 kilometer enligt körcykeln NEDC. Förarens infotainmentsystem har ett inbyggt stöd för Didis chaufförs-app. Här finns chaufförens kartor, taxometer och information om körningar inbyggt.

Didi ska nu påbörja de första pilottesterna i miljonstaden Changsha, belägen söder om ökända Wuhan.

https://www.youtube.com/watch?v=XNxcLya87Os
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.