Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Behöver du skjuts? Då är elbilen D1 speciellt framtagen för ”Uber”-tjänster något för dig

Kinesiska biltillverkaren BYD har i samarbete Didi, Kinas motsvarighet till Uber, tagit fram en elbil för ”ride-hailing”. Elbilen D1 är speciellt utrustad med sådana funktioner som man kan tänkas behöva i en bil ämnade för just taxiservice.

Den skjutbara bakdörren gör det enkelt att stiga in i kupén och ska undvika att passageraren slår upp dörren in i passerande trafik. I det extra rymliga baksätet finns en egen touchskärm med karaoke-funktion, möjligheter till att följa resan på en karta eller för att kolla upp annan information. Dessutom finns mugghållare och USB-uttag för laddning.

D1 har en räckvidd på 418 kilometer enligt körcykeln NEDC. Förarens infotainmentsystem har ett inbyggt stöd för Didis chaufförs-app. Här finns chaufförens kartor, taxometer och information om körningar inbyggt.

Didi ska nu påbörja de första pilottesterna i miljonstaden Changsha, belägen söder om ökända Wuhan.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I en tid av ny konkurrens med nya lanseringar av elbilar blickar Renault tillbaka och sammanfattar sina försäljningsframgångar. Renault ligger i toppen när det...

Elbil

Kinesiska biltillverkaren BYD har i samarbete Didi, Kinas motsvarighet till Uber, tagit fram en elbil för ”ride-hailing”. Elbilen D1 är speciellt utrustad med sådana...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons