Bästa begagnade elbilarna att köpa 2021 – topplista med 8 elbilar

I takt med att årsvolymerna av nya elbilar ökar har också utbudet av begagnade elbilar börjat öka. För två år sedan införde Blocket en kategori för elbilar vilket kan ses som en signal att det faktiskt finns ett utbud.

I en artikelserie rankar brittiska AutoCar de bästa begagnade elbilarna att köpa idag. Först på listan kommer Volkswagen e-Golf, följt av Tesla Model S och Renault Zoe. Vi har gjort en kort sammanfattning av de första bilarna på listan.

Volkswagen e-Golf

Ett batteri på 24,2 kWh, räckvidd på omkring 18 mil och 50 kW. De tidiga versionerna av elbilen passar perfekt för den som kör högst 6-8 mil om dagen och där långresorna är få, skriver AutoCar.

Här följer också samma bekanta kvalitetskänsla som återfinns hos syskonfossilaren Golf. Det är helt enkelt en modell många kan relatera till. En bättre begagnad e-Golf med ett par år på nacken kostar från omkring 150 000 kronor och uppåt.

Tesla Model S

Äldre Tesla med fejkgrill.

Andraplatsen kniper Tesla Model S. Även som begagnad är Model S ändå dyrare än många nya mindre elbilar idag. Men för den som har budgeten är Model S ett bra val, skriver tidningen. Idag kan du få en Tesla Model S med ett 85 kWh batteri för omkring 350 000 kronor och uppåt. För den prisklassen står mätarställningen på mellan 15 000 till 20 000 mil.

Modellen har dock utmärkt sig för att klara många fler mil utöver det. Det finns flera rapporter om att många tidiga Model S börjat nå långt över 50 000 mil och vissa har till och med passerat 100 000 mil. Noterbart är att batterigarantin för Model S är 8 år eller 24 000 mil. Då garanterar Tesla en batterikapacitet på minst 70 procent. Som grädde på moset har många äldre Tesla Model S också gratis snabbladdning.

Renault Zoe

Press: Renualt Zoe

En av Sveriges populäraste små-elbilar är Renault Zoe. Den kniper tredjeplatsen på topplistan. En fem år gammal Zoe med ett batteri på 22 kWh går att få från omkring 75 000 kronor. Begagnade Zoe i denna prisklassen säljs med hyrda batterier som kostar 699 kronor per månad. Vill du lösa ut batteriet är det dock möjligt.

En Zoe i detta utföranden ger dig en elbil med en räckvidd på strax omkring 15 mil. Precis som VW e-Golf är detta en komplett bil för den som pendlar kortare sträckor. Zoe med batterihyra har blivit otroligt eftertraktade på grund av det låga inköpspriset.

Topp 8 begagnade elbilar:

  1. Volkswagen e-Golf
  2. Tesla Model S
  3. Renault Zoe
  4. Kia e-Niro
  5. BMW i3
  6. Nissan Leaf
  7. MG ZS EV (finns inte i Sverige)
  8. Volkswagen e-up!

För den fullständiga listan med motiveringar hänvisar vi till AutoCars artikel här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.