Basmodellen av Tesla Model 3 får längre räckvidd – och sänkt prestanda

Foto: Tesla

Tesla har stuvat om en aning i sin portfölj på populära elbilen Tesla Model 3. Under de senaste dagarna har basmodellen Tesla Model 3 Standard Range Plus bytt namn till enbart Model 3 (med bakhjulsdrift).

I samband med namnbytet ser det också ut som Tesla har skruvat på prestandareglagen. Basmodellen får nu en något utökad räckvidd till 491 kilometer. Det jämfört med tidigare 448 kilometer. Den utökade räckvidden beror sannolikt inte på ett större batteri.

Istället ser det ut som Tesla sänkt motorprestandan på basmodellen. Det framgår av accelerationssiffrorna 0-100 km/h. Numera gör Tesla Model 3 sprinten på 6,1 sekunder. Det till skillnad från Standard Range Plus som gjorde sprinten på 5,6 sekunder.

Sedan en tid tillbaka sitter ett LFP-batteri i basmodellen av Model 3 som tål uppladdning till 100 procent ”till vardags”. Det till skillnad från många andra elbilar, även övriga modeller från Tesla, med litiumjonbatteri där rekommendationen är att inte ladda batteriet helt fullt för den dagliga körningen.

Kvar i sortimentet finns också fyrhjulsdrivna modellerna Tesla Model 3 Long Range och Performance. Räckvidderna för dessa är fortsatt 614 kilometer respektive 547 kilometer. Och sprintarna 0-100km/h gör de på 4,4 respektive 3,3 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.