Baojun Yep är en ny eldriven minisuv från Kina

Nu har ännu ett nytt kinesiskt elbilsmärke sett dagens ljus i Kina. Namnet är Baojun och bakom märket står gemensamma krafter från SAIC Motor och General Motors som också står bakom Kinas bästsäljande mini-elbil Wuling Hongguang Mini EV.

Nu har man tagit minikonceptet vidare till terränggående elbilar med den första modellen Baojun Yep. Storleksmässigt mäter elbilen 3381 mm på längden, 1685 mm i bredd och 1721 mm på höjden.

Yep är bakhjulsdriven och drivs framåt av en liten motor på 50 kW (67 hk). Räckvidden är upp till 303 enligt den generösa kinesiska körcykeln CLTC. Toppfarten är 100 km/h. Senare väntas också en fyrhjulsdriven variant komma.

Den officiella premiären kommer att äga rum på Shanghai Auto Show 2023 i april. Lanseringen är sedan planerad till maj i Kina.

Det finns ännu inga fastställda prisuppgifter för modellen men förväntningen är att den placerar sig i en snarlik nivå med lågprismodellen Wuling Hongguang Mini EV. Den startar på runt 50 000 kronor.

Baojun Yep kommer med stor sannolikhet inte till Europa. Utseendemässigt för den definitivt tankarna till tvåsitsiga Suzuki Jimny som är ungefär två decimeter längre.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.