Banken avslöjar: Zeekr arbetar på eldriven kombi och en handfull suvar

Zeekr har än så länge lanserat de två elbilarna Zeekr 001 och Zeekr X i Sverige, men Geely-märket med designcenter i Göteborg har fler modeller i sin portfölj i Kina. Framåt finns dessutom ytterligare sju nyheter, avslöjar ett dokument för investerare. Närmast i tiden ligger den redan avtäckta MPV:n Zeekr Mix.

Dokumentet som sägs komma från Deutsche Bank avslöjar vilka andra produkttyper som kan vara på gång och dessutom när. Enligt dokumentet nämns sju lanseringar under de två kommande åren.Totalt rör det sig om fem suvar i olika storlekar och ytterligare en minibuss. Men mest intressant för Sverige är kanske en eldriven kombi planerad för nästa år.

Presentationen från Deutsche Bank.

Av kinesisk media har kombin dubbats till Zeekr 007 Touring och med ett tekniskt släktskap till den redan lanserade sedanen 007 kan kombin bli riktigt vass. Zeekr 007 har i sitt mest sansade utföranden en motoreffekt på 310 kW, levererar en räckvidd på 870 kilometer (CLTC) och kan snabbladda från 10 till 80 procent på en kvart.

Det är inte de första uppgifterna om att Zeekr 007 också kommer som kombi. Tidigare rykten säger att Zeekr redan satt den i hemlig förproduktion för en tidig prototypserie inför en inte allt för avlägsen framtid. Uppgifterna påstår att en lansering kan vara så nära att Zeekr kommer hinna före koncernsyskonet Volvo och deras planer på en elkombi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.