Avis gör det enklare att ladda när du hyr elbil – en laddbricka löser allt

Pressbild: Avis

Hyrbilsföretaget Avis har ställt om och sedan några år tillbaka kan du välja elbil när det är dags att hyra en bil. Men som ovan bilföraren och elbilist kan det vara svårt med laddningen. Fram tills nu har hyrestagaren själv fått ordna med appar eller laddbrickor för att ladda.

Men nu blir det enklare. Avis presenterar idag ett samarbete med svenska Northe som ska göra det enklare att ladda den eldrivna hyrbilen. Northe samlar alla laddstationer från flera operatörer i en och samma plattform.

– Avis Sverige har legat i framkant när det kommer till att snabbt ställa om till en mer elektrifierad hyrbilsflotta och idag har vi till största delen laddningsbara bilar, säger Andrew Smith, chef för Avis i Sverige och Danmark.

– Samtidigt har räckviddsångest blivit ett återkommande begrepp. Framför allt om det är första gången man kör en elbil. Då kan ruttplanering och laddning kännas som en utmaning, fortsätter Andrew Smith.

En laddbricka för allt

Det är här den nya tjänsten kommer in. Den gör det möjligt att hitta laddstolpar, jämföra priser och betala sin laddning via Northe. Det utan att behöva registrera konton hos olika laddoperatörer. När kunden hämtar elbilen från Avis får denne en laddbricka på nyckelknippan som fungerar för att ladda elbilen på alla anslutna laddstationer, oavsett leverantör. Kostnaden för laddningen hamnar sedan på slutfakturan för hyrperioden.

– Northe är lösningen för alla som är trötta på att leta laddstationer och klura ut vilken betalningslösning som funkar vart. Vi planerar din laddning och du fokuserar bara på vart du är på väg. Med Avis har vi dessutom kunnat integrera betalningssystemet för att göra det så enkelt som möjligt för kunden, vilket bidrar mycket till helhetsupplevelsen. Vår förhoppning är att detta ska innebära att fler ska våga ta steget till att testa köra elbil, säger Tamas Hess, medgrundare av Northe

Avis har under en tid genomfört ett antal pilotprojekt där tjänsten har testats. Efter den positiva responsen kommer den nu rullas ut till privat- och företagskunder. Målet är att alla Avis kontor ska kunna erbjuda tjänsten, men i ett första steg kommer först några utvalda stationer under sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.