Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Ellastbil

Även Teslas lastbil får en framlucka

Tesla Semi får en framlucka (frunk) visar nya bilder på en av prototyperna som rullar runt på amerikanska vägar. Frunken ser oehört rymlig ut, i storlek med Teslas personbilar om inte lite djupare, även om den har en avig form på insidan.

Det är intressant att se att Tesla tar vara på möjligheterna och det fria utrymmet som uppstår när man inte behöver placera en stor motor i fronten även på lastbilen.

Det är ett praktiskt tillskott på lastbilen och ger ett generöst lastutrymme i en behaglig lasthöjd. Ett utrymme som säkert kommer uppskattas av chaufförerna.

Bonusklipp: Se denna korta rundvandring runt Tesla Semi i samband med ett uppvisningsevenemang:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

Volkswagens satsning på elbilen ID.3 och elektriska MEB-plattformen gick under arbetsnamnet Neo. Det hela började 2015 och var starten av en ny era, berättar...

Elbil

Konsumentorganisationen Elbil Sverige delar i samarbete med tidningen Elbilen i Sverige årligen ut en serie utmärkelser på temat eldrift. Priserna hyllar Årets Elbil, Årets...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons