Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Även Norge slår rekord: Fler än 60 procent av nya bilar är elbilar i september

Det är inte bara i Sverige nybilsregistreringen av elbilar slår rekord. Även vårt grannland Norge når nya toppnoteringar. Under september var 61,5 procent av alla nya modeller elbilar. Totalt registrerades det 10 528 elbilar i Norge under perioden.

– Det här är historiskt. Det är första gången vi passerar 60 procent. Det är otroligt kul, säger Christine Bu, ordförande i Norsk elbilsförening till tidningen Nettavisen.

Det gamla rekordet på 58,4 procent sattes i mars 2019. Då kom stora leveranser av Tesla Model 3. Denna gången är det Volkswagens nya elbil ID.3 som gett ett rejält tillskott med elbilar till Norge. I september är totalt åtta av de tio bästsäljande bilarna elbilar.

– Dessa försäljningssiffror handlar utan tvekan om att många nya modeller har kommit in på marknaden, men samtidigt ser vi att elbilspolitiken fungerar bra. Vi ser också att det är möjligt att få elbilar i de flesta prisklasser och så småningom kommer vi också se att det kommer att finnas ett bättre urval för elbilar också på begagnadmarknad, tillägger Christine.

Modell (elbilar)Nyregistreringar Norge
september 2020
1.Volkswagen ID.31 974
2.Tesla Model 31 116
3.Polestar 2928
4.MG ZS EV666
5.Audi E-tron621
6.Nissan Leaf582
7.Hyundai Kona561
8.Volkswagen e-Golf371
9.BMW i3346
10.Kia e-Niro295
Källa: elbilstatistikk.noRelaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons