Även elbilen Hyundai Kona Electric får korrigerad räckvidd

Pressbild: Hyundai

Vi kunde igår meddela att nyligen lanserade Kia e-Niro har fått ändrade räckviddssiffror. Det på grund av att den part som genomförde testerna gjorde ett misstag. Nu meddelar syskonbolaget Hyundai, som delar många synergier med plattformen i Kia, att man också tvingas uppdatera räckviddssiffrorna för sin nya elbil Kona Electric. Orsaken är densamma – vilket får räckvidden att minska.

Den nya räckvidden för modellen med batteripaketet på 39 kWh skrivs ner från 30 mil till 28,9 mil. För modellen med ett batteri på 64 kWh så ändras räckvidden från 47 mil till 44,9 mil. Alla angivelserna är enligt körcykeln WLTP.

Priset för elbilen är detsamma som de tidigare presenterade priserna. Grundmodellen på 39 kWh får ett startpris på 359 900kr. Bilen med det större batteripaketet på 64 kWh kostar 409 900kr. Den sistnämnda finns också i ett premiumutförande som kostar 444 900kr.

Motsvarande efterlängtade modell hos Kia är e-Niro som med samma batteripaket på 64 kWh kostar från 429 900kr.

Till en tidigare positiv nyhet hör till att norska elbils-vlogaren Bjørn Nyland lyckades köra Hyundai Kona Electric i 50 mil, då med en snittfart på 90km/h. Inslaget kan du se här.

Hyundai Kona Electric under eCarExpo. Foto: Allt om Elbil
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.