Australien och Nya Zeeland lite närmre en Tesla Model 3? De får i alla fall snart provsitta

Mer än två år efter den första avtäckning av Tesla Model 3 är det bara hemmamarknaden USA och grannlandet Kanada som fått ta del av en Model 3. Men nu är det nu dags för en ny serie länder att komma lite närmre ”folk-elbilen” Tesla Model 3.

Tesla har nämligen skickat ut en inbjudan till kunder i Australien och Nya Zeeland som reserverat en köplats för att få köpa en Model 3. Inbjudan gäller till en serie slutna visningar av en Model 3, där man får tillfället att ”provsitta en Model 3, uppleva det oändliga glastaket, premiuminteriören och 15-tums touchskärmen”. Man kan också ställa frågor till en Tesla-specialist som kan svara på frågor om säkerhet, räckvidd och prestanda.

Bilarna som kommer visas upp är enligt InsideEVs vänsterstyrda, så ännu finns det inga bilar producerade för trafiken i de båda länderna. Det samma gällde den bilen man visade upp i samband med ett evenemang i Storbritannien i somras.

När kommer Tesla Model 3 då?

Ännu har vi inte fått se några liknande evenemang i Sverige, men det betyder troligen inte att Australien eller Nya Zeeland kommer få sina bilar före oss. På Teslas officiella webbplats i Sverige står det att leveranserna av Model 3 inleds under 2019 (en tidigare uppgift var första halvan av 2019).

Teslas Vd Elon Musk har på frågan när högerstyrda Tesla Model 3 kommer finnas tillgängliga, svarat att vänsterstyrda fordon (de vi kör i Sverige) först ska prioriteras till den europeiska och asiatiska marknaden. Även Teslas webbplats förtydligar uppgifterna på följande sett:

  • 2019: Internationella leveranser av vänsterstyrda fordon börjar under första halvan av året.
  • 2019: Produktion av högerstyrda fordon inleds.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.