Audis koncept på en eldriven kombi har Sverigepremiär på eCarExpo Stockholm

Audi A6 Avant e-tron concept.

I samband med elbilsmässan eCarExpo som arrangeras i Stockholm mellan 29 april–1 maj kommer Audi att visa upp sitt koncept på en eldriven kombi. Det handlar om konceptet Audi A6 Avant e-tron som Audi lanserade för två veckor sedan.

Elbilen bygger på den helelektriska plattformen Premium Platform Electric som Audi utvecklat tillsammans med Porsche. Den nya modellen ska erbjuda en räckvidd på upp till 700 kilometer.

Plattformen består av ett 800-voltssystem och batteriet på 100 kWh ska erbjuda snabbladdning med upp till 270 kW. Audi kommer erbjuda den serieproducerade bilen både med bakhjulsdrift och med fyrhjulsdrift.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bjuda på en premiärvisning under eCarExpo. Elbilsmässan är en perfekt plats för att sondera utbudet på marknaden.  Audi har ett brett elbilsprogram och Audi Q4 e-tron är redan vår mest sålda modell i Sverige. Med nya A6 Avant e-tron räknar vi med att attrahera alla familjer som längtat efter en eldriven kombi, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Även om bilen just nu är i ett konceptstadie så lovar att Audi att 90 till 95 procent av det vi får se i konceptet kommer att nå produktionsbilen. Serieproduktionen ska starta 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.