Audis el-SUV kommer redan nästa år – tillverkas i Bryssel

Konceptbil på Audi e-tron Sportback.

Audi har planerar på att ge oss två helt eldrivna bilar. I ett nytt pressmeddelande berättar Audi att bilarna kommer tillverkas i deras produktionsanläggning i Bryssel.

Redan nästa år kommer vi få se den första av bilarna rulla av bandet. Det blir en suv kallad Audi E-tron. Därefter, 2019, kommer Audi starta tillverkningen av en coupe-version. Anläggningen i Bryssel kommer också tillverka batterierna till bilarna.

– Beslutet att tillverka Audi e-tron Sportback visar att Audi tar eldriven mobilitet på allvar. Med ytterligare en elbil som tillverkas i Bryssel nyttjar vi vår produktionskapacitet optimalt, säger Prof. Dr. Hubert Waltl, produktions- och logistikdirektör för Audi AG.

Utöver suven Audi e-tron kommer även den helt eldrivna coupe-versionen Audi e-tron Sportback att tillverkas vid Audis befintliga produktionsanläggning i Bryssel. Den senare visades som konceptstudie vid bilsalongen i Shanghai i april i år och har formen av en Gran Turismo med en effekt på 320 kW och räckvidd på ca 50 mil. Suven Audi e-tron visades i konceptversion redan på bilsalongen i Frankfurt 2015.

Tidigare i veckan hade någon observerat en Audi e-Tron provkörandes på ett tak i Hamburg – och varit snabb med kameran. Filmen därifrån hittar du här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.