Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Audi har planerar på att ge oss två helt eldrivna bilar. I ett nytt pressmeddelande berättar Audi att bilarna kommer tillverkas i deras produktionsanläggning i Bryssel.

Redan nästa år kommer vi få se den första av bilarna rulla av bandet. Det blir en suv kallad Audi E-tron. Därefter, 2019, kommer Audi starta tillverkningen av en coupe-version. Anläggningen i Bryssel kommer också tillverka batterierna till bilarna.

– Beslutet att tillverka Audi e-tron Sportback visar att Audi tar eldriven mobilitet på allvar. Med ytterligare en elbil som tillverkas i Bryssel nyttjar vi vår produktionskapacitet optimalt, säger Prof. Dr. Hubert Waltl, produktions- och logistikdirektör för Audi AG.

Utöver suven Audi e-tron kommer även den helt eldrivna coupe-versionen Audi e-tron Sportback att tillverkas vid Audis befintliga produktionsanläggning i Bryssel. Den senare visades som konceptstudie vid bilsalongen i Shanghai i april i år och har formen av en Gran Turismo med en effekt på 320 kW och räckvidd på ca 50 mil. Suven Audi e-tron visades i konceptversion redan på bilsalongen i Frankfurt 2015.

Tidigare i veckan hade någon observerat en Audi e-Tron provkörandes på ett tak i Hamburg – och varit snabb med kameran. Filmen därifrån hittar du här.