Audi satsar på eldrivet i Dakarrallyt – positiv utveckling för den elektriska drivlinan

Motorsportens tuffa förutsättningar ställer hårda krav på bilen man tävlar i. Många av de innovationer och tekniska framsteg motorsporten skapat har sedan nått till de vanliga bilarna vi kör idag. I Audis fall blev fyrhjulsdriften ikonisk.

Det bådar gott för Audi som nu ger sig an Dakarrallyt och 2022 avser man att delta med en helt eldriven bil. För att nå framgång satsar Audi stort på tekniken och utvecklingen av sin elektriska drivlinan.

– Ett mångsidigt engagemang inom motorsporten är och kommer fortsätta vara en integrerad del av Audi’s strategi, säger Markus Duesmann, VD för Audi AG: “Vi kommer fortsätta visa prov på Audis devis ‘Vorsprung durch Technik’ på högsta nivå i internationell motorsport även i framtiden och utveckla innovativ teknik som kan omsättas i våra serieproducerade bilar. Världens tuffaste rally är den perfekta scenen för detta.

– Det är därför vi tar nästa steg i elektrifieringen av motorsporten genom att anta de mest extrema förhållandena. Den tekniska friheten som erbjuds i Dakarrallyt är därför ett perfekt testlaboratorium för oss, tillägger Markus.

Dakarrallyt är ett årligt terrängrally för bilar, lastbilar, motorcyklar och fyrhjulingar. Första loppet startade 1978 och gick från Paris till Dakar. Platsen för rally har dock varierat genom åren. De har bland annat gått i Sydamerika och Saudiarabien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.