Audi säkrar intäkter på framtidens elbilar genom efterköp och uppgraderingar

Pressbilder: Audi

Audi satsar på att bli hållbart, socialt och tekniskt ledade till 2030. Det hela summerar Audi i en ny företagsstrategin kallade ”Vorsprung 2030”. Översatt försprång 2030.

Från och med 2026 ska alla nya modeller från Audi vara helt eldrivna. Förbränningsmotorn ska gradvis fasas ut till 2033. Omställningen ställer helt om Audis intäktsmodeller.

Efterköpsaffären blir en viktigare del och intäktskälla för Audi. Där kommer intelligent hårdvara och proaktiv service spela en större roll. Som en del i det kommer det bli ett större fokus med möjligheter för kunder att uppgradera sina bilar och uppdaterade eller installera nya delsystem i bilen.

– Utöver planen att fasa ut förbränningsmotorerna, kommer en stark differentiering av de eldrivna bilarna gentemot konkurrenterna via kvalitet och design, liksom en ökat mervärde för kunderna, att spela en viktig roll. Det inkluderar ett sömlöst ekosystem för eldrivna och autonoma bilar, säger John Newman, som leder digitaliseringen inom Audi.

– Som ett resultat av förändringarna kommer Audi att vara i närmare och mer frekvent kontakt med sina kunder i framtiden, med nya digitala och fysiska erbjudanden, avslutar John Newman.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.