Audi Q6 e-tron blir försenad till mars

Lanseringen av Audi Q6 e-tron var planerad till slutet av detta året men nu rapporterar Automotive News Europe att lanseringen är försenad. Orsaken till förseningen är att mjukvaruarkitekturen inte är klar.

Problemen ger en försening på 16 till 18 veckor, enligt rapporten, och premiären av Audi Q6 e-tron är istället planerad till mars nästa år. Den nya elbilen bygger på en nyutvecklad plattform kallad för PPE som Audi utvecklat tillsammans med Porsche.

Den nya plattformen är tänkt att ta märkets elbilar till ”nästa nivå”. Q6 e-tron får ett batteri på 100 kWh och väntas i standardutförandet med fyrhjulsdrift leverera en räckvidd på upp till 600 kilometer (WLTP). Snabbladdning ska sedan vara möjligt med upp till 270 kW vilket ska ge 10 till 80 procent på under 30 minuter.

Basmodellen av Q6 e-tron får två motorer med en totaleffekt på 280 kW (375 hk). Senare kompletteras den av en sportigare SQ6 e-tron som ska kunna leverera hela 360 kW i motoreffekt (483 hk).

På plattformen kommer också Porsches syskonmodell Macan EV. Den lanseringen är planerad att följa efter lanseringen av Q6 e-tron.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.