Audi Q4 e-tron får längre räckvidd och högre motoreffekt

Audi uppdaterar nu Audi Q4-tron inför modellåret 2024. Uppdateringen inkluderar ett nyavstämt chassi, bättre effektivitet och mer standardutrustning. Dessutom får den snabbare snabbladdning och nya funktionerna i förarassistanssystemet där den adaptiva körassistenten nu också stödjer filbyten.

I Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron sitter ett batteri med en nettokapacitet på 77 kWh. Genom en förbättrad cellkemi i batteriet kan de fyrhjulsdrivna versionerna av Q4 e-tron ladda med upp till 175 kW. Det ska göra det möjligt att ladda från 10 till 80 procent på runt 28 minuter. Bakhjulsdrivna varianterna laddar med maximalt 134 kW.

En ny elmotor på bakaxeln gör bilarna mer effektivare genom en optimerad värmestyrning med energibesparande kylning. Resultatet är en motor som är både effektivare och kan leverera en högre effekt. Det kommer ge en bil med längre räckvidd och ett högre kraftuttag. Räckviddsledaren bakhjulsdrivna Audi Q4 Sportback 45 e-tron får nu en räckvidd på upp till 528 kilometer, enligt WLTP.

Den nya motorn levererar 210 kW (296 hk) i de bakhjulsdrivna modellerna och tar bilen från 0 till 100 km/h på 6,7 sekunder. De fyrhjulsdrivna motsvarigheterna får samma totala motoreffekt på 210 kW (286 hk) men klarar sprinten på 6,6 sekunder. Audi erbjuder också två toppmodeller, Q4 55 e-tron quattro och Q4 Sportback 55 e-tron quattro med en total motoreffekt på 250 kW (340 hk) som klarar 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder.

Mer körglädje

Audi säger sig också ha optimerat chassit för högre komfort, körglädje och stabilitet. Oavsett om bilen har standardchassi, sportchassi eller chassi med dämparreglering har styregenskaperna och dämparinställningen anpassats. Det gör att Q4 e-tron reagerar mer direkt på rattimpulser för ännu sportigare och smidigare känsla, lovar Audi.

Andra nyheter är att Audi MMI Navigation plus, Audi connect Navigation & Infotainment samt det digitala 10,25-tums kombiinstrumentet Audi virtual cockpit nu ingår i standardutrustningen. 

Med utrustningspaketet S line ger Audi ytterligare tillval. Specialversionen får sportiga accenter i form av lackering i kiselgrått, glaciärvit metallic eller mytsvart metallic, där hjulhus- och nedre dörrpaneler är lackerade i kontrasterande mytsvart metallic. 21-tumsfälgar i matt bronsfärgad 5-W-ekers stjärndesign, mörktonade Matrix LED-strålkastare och LED-baklyktor samt bronsfärgade Audi-ringarna på D-stolpen är andra förhöjande designinslag som Audi tillfört.

Beställningarna till uppdaterade Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron kommer att öppna inom kort. Priserna börjar på 622 800 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.