Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

2018 kommer Audi att släppa sin första helt eldrivna bil. Enligt Audi själva är det starten på offensiven för bilmärkets elbilsatsning. Totalt kommer man lansera tre stycken nya elbilar under en tvåårsperiod med start 2018.

Den första elbilen, Audi e-tron kommer att vara en rymlig Audi med en räckvidd på 50 mil och rejält med kraft som hjälper den göra 0-100 på 4,6 sekunder. För att ytterligare sporra och motivera har man också lanserat ett koncept kallat e-tron Sportsback, ett sportigt vrååk med ännu högre krav på prestanda som ska visa en vision om framtidens eldrivna Audi i nästa etapp.

Audi fokuserar också mycket på laddningen. Audi tror helt enkelt inte på hur vi laddar våra elbilar idag. Laddningen behöver automatiseras och Audis lösning med e-tron är att göra den trådlösa laddningen mer självklar.

Släpper trilogin: Jakten på e-tron

För att demonstrera konceptbilen Audi e-tron Sportback släpper Audi nu filmerna Jakten på e-tron, med Audis Formula E-racingstjärna Lucas di Grassi i en av huvudrollerna. Se de tre avsnitten nedan.