Audi lanserar nytt koncept av elbil

Audi AI:me

I samband med motormässan i Shanghai som öppnar i nästa vecka gör sig Audi redo att visa upp ett nytt koncept. Det är elbilen Audi AI:me som ska visa vägen för Audis fortsatta satsning på elbilar för stadsmiljö. Utmärkande för bilen är att den är självkörande enligt nivå 4 – alltså bilen ska kunna köra själv i de flesta miljöerna.

Konceptbilen är också fylld med högteknologiska funktioner för kommunikation, underhållning och avkoppling. Så att du kan arbeta, vila eller umgås i bilen medan den kör dig. Mer om konceptet får vi dock inte veta förrän när mässan öppnar den 16 april.

Ny elbil från Audi för Kina – premiär

Audi förbereder sig också för premiär av en ny elbil, Audi Q2L e-tron, som kommer visas upp under mässan. Bilen som är marginellt större än dagens Audi Q2 är dock endast framtagen för den kinesiska marknaden. Elbilen är framhjulsdriven med en 100 kW-motor. Utrustad med ett batteri på 38 kWh som ska ge en räckvidd på 265 km enligt kinesiska körcykeln. Säljstart är i sommar.

Om och när Audi kommer med en mindre elbil till svenska marknaden återstår att se. Men det hade säkert varit en efterlängtad modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.