Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

I samband med motormässan i Shanghai som öppnar i nästa vecka gör sig Audi redo att visa upp ett nytt koncept. Det är elbilen Audi AI:me som ska visa vägen för Audis fortsatta satsning på elbilar för stadsmiljö. Utmärkande för bilen är att den är självkörande enligt nivå 4 – alltså bilen ska kunna köra själv i de flesta miljöerna.

Konceptbilen är också fylld med högteknologiska funktioner för kommunikation, underhållning och avkoppling. Så att du kan arbeta, vila eller umgås i bilen medan den kör dig. Mer om konceptet får vi dock inte veta förrän när mässan öppnar den 16 april.

Ny elbil från Audi för Kina – premiär

Audi förbereder sig också för premiär av en ny elbil, Audi Q2L e-tron, som kommer visas upp under mässan. Bilen som är marginellt större än dagens Audi Q2 är dock endast framtagen för den kinesiska marknaden. Elbilen är framhjulsdriven med en 100 kW-motor. Utrustad med ett batteri på 38 kWh som ska ge en räckvidd på 265 km enligt kinesiska körcykeln. Säljstart är i sommar.

Om och när Audi kommer med en mindre elbil till svenska marknaden återstår att se. Men det hade säkert varit en efterlängtad modell.