Audi kan köpa elbilsplattform från e-handelsjätte i Kina

Lyxiga elbilen IM Motors L7.

Audi letar efter extern hjälp för att korta ner utvecklingstiden för några av sina kommande elbilar. Det har den tyska branschtidningen Automobilwoche rapporterat om i veckan. Bland annat för man en dialog med kinesiska biltillverkare.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Audi siktat in sig på IM Motors som förra året lanserade den lyxiga elbilen IM L7 i Kina. Bakom bolaget står ett samriskbolag som är gemensamt ägt av biljätten SAIC Motor och de kinesiska teknikföretagen Zhangjiang Hi-Tech och Alibaba Group.

För Audis del ska det handla om att komma ikapp Tesla och nya snabbfotade utmanare som Nio. Reuters beskriver det som ett klockrent exempel på ”pressen alla äldre och västerländska märken på världens största bilmarknad känner, när de slåss om elbilar”.

Enligt källorna som citeras anonymt ska förhandlingarna vara långt gångna. Både Audi och SAIC Motors har dock valt att inte kommentera.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.