Audi går över till Volkswagens laddningstjänst Elli – ger lägre priser

Från den första januari kommer Audi lansera en ny laddningstjänst baserad på Volkswagens Elli. Därmed fasar Audi ut sitt eget program e-tron Charging Service och ersätter det med Audi Charging Service.

Precis som de övriga märkena inom koncernen som använder Elli kommer Audi erbjuda tre prisplaner. Den stora prisplanen Pro, med störst rabatter, kommer att ingå under ett års tid för de som köper en ny Audi.

Audi har inte presenterat de svenska priserna ännu, men Audi i Tyskland visar priser som är direkt likvärdiga med Ellis prislista. Det ger lägre kostnader vid både DC- och AC-laddare men även på Ionity än vad Audi erbjuder idag. 

Enligt prisuppgifterna från Audi i Tyskland motsvarar Pro-planen Ellis plan med en månadskostnad på 129 kronor (som ingår första året). Priset på Ionity blir 3,15 kr/kWh, övrig DC-laddning 3,90 kr/kWh och AC-laddning på 3,40 kr/kWh. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.