Källan: Audi E-tron uppdateras inför 2022 med betydligt längre räckvidd

Audi planerar att ge Audi E-tron och E-tron Sportback en rejäl uppdatering inför modellåret 2022. Det skriver brittiska Autocar som refererar till källor inom Audi.

Uppdateringen kommer inte bara vara en visuell facelift. Med uppdateringen ska E-tron också få flera tekniska förbättringar till drivlina, batteri och systemet för bromskraftåtervinning.

Autocar refererar vidare till källan som hänvisar att uppgraderingarna till drivlinan kommer att boosta räckvidden rejält. Idag har E-tron med det största batteriet en räckvidd på upp till 400 kilometer. Till det nya modellåret kommer Audi e-tron att kunna erbjuda med en räckvidd på upp till 600 kilometer.

– Det kommer att bli en facelift av E-tron SUV och E-tron Sportback. De kommer båda att uppgraderas avsevärt med ett antal tekniska uppdateringar som ytterligare kommer att öka deras konkurrenskraft, säger källan inom Audi till tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.