Audi e-tron toppar i krocktest

Den amerikanska krocksäkerhetsorganisationen IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) har krocktestat elbilen Audi e-tron. E-tron tog sig genom testerna och fick den högsta utmärkelsen, ”Top Safety Pick+”.

Det är första gången som elbilen får utmärkelsen, och därmed kan Audi e-tron ses som en av de mest säkra elbilarna. Tidigare har Tesla Model S varit en av de säkraste elbilarna som IIHS har testat, men e-tron har betydligt bättre resultat.

Ännu har dock inte IIHS testat Tesla Model X som storleksmässigt är mer snarlik Audi e-tron i modell och utförande.

Utöver att Audi e-tron klarar krocken hyllas också elbilens säkerhetssystemen. E-tron är överlägsen på att undvika en frontalkrock vid 40 km/h.

Tesla Model 3 kan utmana i säkerhet

Enligt Automotive News genomgår också Tesla Model 3 tester hos IIHS – och just nu håller man på att avgöra om bilen ska få samma utmärkelse som Audi e-tron. Besked väntas komma i september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.