Audi ansluter Vattenfall InCharge till sitt laddkort – nu ingår 900 snabbladdare i Sverige

Den som köper en elbil från Audi får laddkortet ”e-tron Charing Services” som gör det enklare att ladda vid publika laddare. Genom ett samarbete har Audi knutit samman en majoritet av Sveriges laddoperatörer i ett enda laddkort.

Nu är det klart att Audi även ansluter Vattenfall InCharge. Det innebär ett tillskott på 4 200 laddpunkter till nätverket. Totalt inkluderar kortet nu 900 snabbladdare och 8800 AC-laddare i Sverige. Dessutom ingår 350 000 laddpunkter i 26 europeiska länder.

De svenska operatörerna som Audi idag anslutit är Ionity, Eon/Clever, Recharge, Virta, Park+Charge, OKQ8, Allego, Mer och numera också Vattenfall InCharge. Alla anslutna laddare är markerade med Audi-ringar i bilens navigationssystem.

– InCharge är ett välkommet tillskott för våra Audi-ägare. Antalet elbilister blir bara fler och vi vill göra det enkelt för dem med tillgång till så många laddplatser som möjligt. Inte minst underlättar det inför planeringen av sommarsemestern, säger Jörgen Wedefelt, chef för Audi Sverige.

För den som köper en ny elbil från Audi är laddningskortet kostnadsfritt under det första året. Audi erbjuder fasta enhetspriser vid laddarna som ingår i nätverket. Efter perioden går kortet att förlänga mot en månadskostnad på 189,45 och med 12-månaders bindningstid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.