Audi Activesphere är en elbil för en aktiv livsstill – har premiär i januari

Audi förbereder sig för att visa sist fjärde koncept på en elbil i serien ”sphere”. Den kommer ha världspremiär under evenemanget Celebration of Progress den 26 januari 2023.

Redan nu avslöjar Audi att det blir en eldriven crossover-coupé som är riktad till människor med en aktiv livsstill. Den får därav namnet Audi activesphere. Audi visar idag en ny teaserbild på konceptet inför premiären. Bildern ser du ovanför.

Audi beskriver ett koncept som ska erbjuda ”ultimat frihet” och tar formen som den perfekta följeslagaren till utomhusäventyren. Det oavsett som det är vattensporter, skidåkning, golf eller en tur längs utmanande bergsvägar.

Tidigare bild på Audi Activesphere

Konceptet ska kombinera en ”extraordinär elegans” med terränggående förmågor och avancerad teknik för kommunikation. Konceptbilen innebär inte bara en elbil i läcker design, det ska också vara självkörande.

De tre övriga medlemmarna i konceptserien är den självkörande stadsbilen Urbanspherelyxbilen Grandsphere och sportiga roadstern Skysphere.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.