Aston Martin skjuter på lanseringen av första elbil på grund av avgaslukter

Aston Martin planerar att lansera fyra elbilar med hjälp av teknik från den amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors. Men lanseringen dröjer några år, minst två år, uppger företagets VD. Planen var tidigare att lansera den första elbilen i år.

– Konsumentens efterfrågan på elbilar med ett Aston Martin-pris är inte vad vi trodde att det skulle vara, sa företagets VD Lawrence Stroll i samband med presentationen av resultatredovisningen för 2023.

Han säger däremot att det finns en efterfrågan för märkets hybrider. Något som tyder på att folk ”vill ha lite elektrifiering” sa Lawrence och lade till ”men fortfarande ha sportbilens lukt, känsla och ljud”. Aston Martins första hybridsuperbil Valhalla ska gå i produktion i år.

Första elbilen kommer 2026

Att det en dag blir en elbil är ändå bestämt. I samband med årsrapporten lyfte företaget fram sin ”ambition att skapa världens mest spännande och åtråvärda elbilar” och det ”baserat på den allra bästa högpresterande teknologin som finns tillgänglig för tiden”.

Till sin hjälp kommer man ha amerikanska elbilstillverkaren Lucid Motors, och planen är nu istället att lansera den första elbilen 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.