Aston Martin fördjupar sitt samarbete med Mercedes och får tillgång till ny teknik för elbilar

I utbyte mot aktier ska Aston Martin nu få ta del av nästa generations teknik för elbilar från Mercedes. Mercedes ökar därmed sin ägandeandel i den brittiska biltillverkaren från 2,6 till 20 procent.

– Vi har redan ett framgångsrikt teknikpartnerskap med Aston Martin som gynnat oss båda. Med det utökade partnerskapet kommer vi att kunna ge Aston Martin tillgång till ny avancerad teknik och komponenter, inklusive nästa generations hybrid- och elektriska drivsystem, säger Wolf-Dieter Kurz, chef för produktstrategi på Mercedes-Benz.

Aston Martins tidigare elbilsplaner har tidigare gått i kras. Aston Martin presenterade 2019 elbilen Aston Martin Rapide E. Planen var en exklusiv elbil som skulle tillverkas i 150 exemplar och bland annat köras av James Bond i nästa film No Time to Die. I början av 2020 skrotade Aston Martin planerna för elbilen på grund av kostnadsskäl.

Genom det utökade samarbetet med Mercedes kan nu Aston Martin återuppta arbetet med att elektrifiera sitt sortiment.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.