Assistancekåren lanserar hjälp för elbilister med batteritorsk

Oron för att få batteritorsk kan få en del att tveka inför att köpa en elbil. Som ett svar på det lanserar nu Assistancekåren försäkringen Laddassistans som utlovar snabb hjälp i hela Sverige om en elbilist skulle råka hamna utom räckhåll för en laddstolpe.

Vid behov kan en elbilsägare med urladdat batteri få hjälp dygnet runt via ett särskilt telefonnummer. Samtalet positioneras i realtid och elbilisten får direkt en tid för när hjälpen är på plats. Den urladdade elbilen kan sedan bärgas till närmsta laddplats, eller kan akutladdas på plats.

– Vi ger alla Sveriges elbilsägare en möjlighet att försäkra sig om samma snabba hjälp dygnet runt om du blir stående med urladdad elbil, från Ystad till Kiruna, på landsbygd och i tätort, säger Mats Nilsson, vd på Assistancekåren Sweden AB.

– Med Laddassistans suddar vi ut begreppet räckviddsångest. Vi ger personer som kör elbil en ökad trygghet och elbilsleverantörer och återförsäljare ett extra mervärde till sina kunder. Vi hoppas kunna minska räckviddsoron och bidra till ökad elbilsomställning, tillägger Mats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.