Årets reklamfilmer om elbilar i Super Bowl – GM, Ram och fler

I helgen var det dags för USA:s största sportevenemang Super Bowl. Något som beskrivs som minst lika viktigt som matchen i sig är också reklamtiden i samband med sändningarna.

Det har lett till några av de högsta reklampriserna och de matchas med historiskt högkvalitativa reklamproduktioner med många kändisar. Under de senaste åren har biltillverkare tagit tiden i anspråk till att visa upp sina satsningar på elbilar.

Förra året var det så många reklamfilmer om elbilar att det blev rusning efter Teslas elbilar som inte ens (eller aldrig för den delen) körde någon egen reklamkampanj.

Även i år ser via flera biltillverkare som gör reklam för sina elbilar även om branschen är något mer återhållsamma än tidigare år. Enligt Automotive News beror det på fortsatta utmaningar i leveranskedjorna. En del biltillverkare valde istället att sjösätta kampanjer i anslutning till Super Bowl.

Men först ut kommer de reklamfilmer som faktiskt sändes under Super Bowl.

General Motors

General Motors valde att ta fram en elbilsreklam i samarbete med Netflix. GM och Netflix kampanjar för att fler elbilar borde ses mer ofta på filmduken. I den filmen får vi se flera av koncernens elbilar tillsammans med Will Ferrell.

Ram

Nästa år lanserar Ram sin eldrivna pickup 1500 REV. I samband med Super Bowl fick vi se mer av den kommande el-pickupen. Reklamen handlar om ”prestationer” och oron att elbilar inte skulle prestera tillräckligt bra för att kunna köra långt eller lasta mycket.

Tesla-kritiker köpte tid

Ett av de mer kontroversiella reklamfilmerna om (eller mot) en elbil i år kom inte direkt från en biltillverkare. Bakom den stod nämligen The Dawn Project som kampanjar mot Teslas självkörande mjukvara. Den går att se här:

Fler reklamfilmer om elbilar

Eftersom branschen var något mer återhållsam i år, på grund av halvledarbrist och leveranssvårigheter valde en del biltillverkare istället att sjösätta sina kampanjer i anslutning till Super Bowl istället. Dessa kampanjerna kan du se nedanför.

Hyundai IONIQ 6

Kevin Bacon har skaffat en elbil, och anammar livsstilen fullt ut med sin Hyundai IONIQ 6 – något hans dotter tycker är lite väl pinsamt.

Volkswagen

Även Volkswagen valde istället att släppa sin reklamfilm om ID.4 lite tidigare. Här gör VW USA reklam för ID.4 tillsammans med Marvel Studios och filmen Ant-Man.

https://www.youtube.com/watch?v=9_TnrNjtLqA
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.