Årets reklamfilmer med elbilar i amerikanska Super Bowl – BMW, Kia, Polestar och fler

Snart är det dags för folkfest i USA i form av Super Bowl. Landets största sportevememang i amerikansk fotboll. Med det kommer dyrbar reklamtid i TV och i vanlig ordning tävlar företagen om att göra de bästa och mest minnesvärda filmerna.

Precis som förra året har flera biltillverkarna köpt in sig med dyr TV-tid. Vem glömmer fjolårets succé där Will Ferrel gick bärsärk över Norges imponerande skifte till elbilar? Som dessutom fick Norska elbilsföreningens ordförande att ge ett svar på tal!

Även i år står elbilen i fokus hos biltillverkarna. Bland annat kommer Polestar medverka med en reklamfilm. Även om vi just nu bara får se en kort teaser av Polestars film – den stora premiären håller man på till Super Bowl.

Flera andra tillverkare visar däremot hela filmerna redan idag och de kan du se nedanför.

BMW iX

BMW har tagit tillfället i akt att göra reklam för elbilen BMW iX. Till sin hjälp har BMW den grekiska åskguden Zeus och hans syster/fru gudinnan Hera.

Kia

I Kias reklamfilm söker en söt robothund med stora ögon efter sitt hem. Drömmen räddas så klart av elbilen Kia EV6.

Nissan

Nissan bjuder in till en actionspäckad reklamfilm med flera kända skådespelare som spelar sig själva. Givetvis gästspelar Nissan Ariya också.

General Motors

I General Motors reklamfilm träffar vi Dr Evil som möts av den sorgliga nyheten att han inte längre är det största hotet mot mänskligheten och världen. Genom att eliminera det största hotet kan han återigen bli den mest onda i världen igen.

Polestar teaser

Polestar visar endast en kort teaser med namnet ”inga klyschor” inför premiären av den stora reklamfilmen. Vi får helt enkelt ha lite mer tålamod.

Laddboxföretaget Wallbox

Även laddboxtillverkaren Wallbox har köpt en reklamspot. Här möter vi en elrädda Seth som trots sin rädsla för el efter en incident har en elbil och en laddbox hemma.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.