Är Teslas rekommendationsprogram på väg tillbaka?

Under en lång tid erbjöd Tesla ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kunde få belöningar genom att rekommendera andra att köpa en Tesla. Belöningarna har inneburit allt från gratis bilar, tillbehör, inbjudan till premiärer och gratis Supercharging.

Den 18 september 2021 fasade Tesla ut rekommendationsprogram helt och hållet. Tesla gav ingen officiell förklaring men många andrahandsuppgifter menade att Tesla pausade programmet för att arbeta om det av kostnadsskäl.

Nu ett år senare skriver Teslascope att programmet kan vara på väg tillbaka. Teslascope har grävt i källkoden till Teslas mobilapp och har upptäckt nya referenser till ett sådant program.

”Teslas rekommendationsprogram kanske gör comeback väldigt, väldigt snart! Den senaste uppdateringen av mobilappen har några nya textsträngar som hänvisar till att lösa in rekommendationer för Supercharging och till och med officiella kringprodukter och biltillbehör.”

Elbilssajten Electrek har tidigare refererat till källor som sagt att programmet är på väg tillbaka i en omarbetade form. Istället för en länk, som kan delas fritt över hela Internet, är målet att skapa ett program som premierar personliga rekommendationer och visningar av den egna bilen. Det är dock inget som Tesla bekräftat officiellt.

Polestar erbjuder rekommendationer

Sedan Tesla pausade sitt program har Polestar infört ett likande rekommendationsprogram. Bland belöningarna som Polestar erbjuder finns en Polestar-huvtröja, laddningskrediter och en ”Polestar-designskiss”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.