Är nästa Tesla en kompakt elbil som kan utmana VW ID.3?

Teslas fortsätter sin framfart i Kina. Det tog knappt ett år bygga den första fabrik i landet och starta tillverkningen av Tesla Model 3 för den inhemska marknaden. Försäljningen har varit enormt framgångsrik och Tesla har haft medvind av generösa subventioner.

Nu fortsätter Tesla sin resa i Kina och biltillverkaren tittar på att etablera ett designcenter i landet. I platsannonsen där man söker skickliga bildesigners visar man en sketch på en mindre kompakt Tesla.

Bilen i sketchen påminner storleksmässigt om Volkswagen ID.3 och följer Teslas strategi: Att ständigt utveckla och lansera mer prisvärda elbilar som fler har råd med.

Uppdraget är tydligt, att designa en ”kinastylad” Tesla. Bilen ska bli den ”ursprungliga Teslan från Kina” med målet att lanseras globalt, står det att läsa i platsannonsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.