Är Kina nästa marknad att få Tesla Model 3?

Ska man tro de uppgifter som börjar komma så är Kina nu ett steg närmre Tesla Model 3. Enligt uppgifter har nämligen vissa kunder i Kina nu börjat få sina leveransbesked. Tesla sa så sent som under senaste kvartalsstämman att man ska snabba upp tidplanen på leveranser till Kina, men då också bygget av den tillverkningsanläggning man på sikt vill etablera i Kina.

”För att sänka priset på Model 3 har vi beslutat oss för att snabba upp vår tidplan för tillverkning i Kina. Vi har som mål att ta delar av Model 3-produktionen till Kina under 2019”, skriver Tesla i sin kvartalsrapport. Troligen kommer så de första Model 3 till Kina tillverkas i USA, och få enorma importkostnader. Men eftersom Tesla har så långtgående planer på en etablering av en fabrik så kan det ju faktiskt vara så att Tesla tycker den smällen är värd att ta i form av en PR-vinsten en Model 3-lansering skulle ha på marknaden.

(Källa: Twitter)

Men Europa kanske hinner före?

Tidigare har också Tesla indikerat att leveranser till Europa ska påbörjas efter årsskiftet, februari-mars någon gång. Och för dessa första kunder ska beställningen öppna redan i december i år. Vidare bekräftelse, i form av uppgifterna från faktiskt kunder som fått erbjudandet återstår dock att invänta. Så just nu leder Kina.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.