Är detta Volvos nya namn på de kommande elbilarna?

Att Volvo ska satsa på elbilar framöver är klart och med det kommer också en ny namnstrategi. Något som Volvo Cars tidigare VD Håkan Samuelsson bekräftat.

Under det senaste året har namnet Volvo Embla seglat upp till ytan som en favoritgissning på ett potentiellt namn för Volvos nästa elbil. Men att helt och hållet byta namnstrategi är kanske inte det klokaste ett företag kan göra. Speciellt inte med Volvos väl inarbetade namnstrategi som S, V, XC följt av en storlekssiffra som 40, 60, 80 eller 90.

Men det är möjligt att det inte blir något drastiskt namnbyte. Enligt bilsajten CarUp har Volvo Cars i sommar registrerat en handfull nya modellbeteckningar. Dessa är mer lika Volvos nuvarande strategi.

Enkelt sagt adderar Volvo ett E framför den befintliga beteckningen. E som antagligen står för Electric. Beteckningarna som Volvo lagt beslag på är EX30, EX40, EX60, EX90, ES40, ES60, ES90, EV40, EV60, EV90, EC40, EXC40, EXC60 och EXC90.

Vad tror du? Kommer Volvo tänka nytt och satsa på Embla eller hålla kvar vid den gamla logiken med ett tillagt E?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.