Är detta Nissans nya elbil? Vi är ganska säkra på att det är det

Nissan tycks vara mycket nära att lansera sin nästa elbil. Det är den kompakta SUV:en som fått arbetsnamnet Nissan Ariya. I en teaservideo med Nissans kommande bilar syns även den kommande elbilen. Bilden från videon ser du ovanför.

Även om Nissan inte själva uttryckligen säger att det är den nya elbilen så finns det mycket som talar för det. Bland annat är siluetten helt identisk med de patentritningar som läckt ut. Dessutom påminner också formerna om det produktionsnära konceptet man redan visat upp.

På det tidiga konceptstadiet hade elbilen en räckvidd på uppåt 600 km. Konceptet presenterades med två elmotorer, och således antagligen fyrhjulsdrift, som producerar motsvarande 320 kW. Några detaljer om produktionsversionen har Nissan däremot inte avslöjat.

I kupén vet vi att Nissan Ariya får en betydligt mer avskalad interiör. Mer skärmyta och touchknappar bidrar till en modernare känsla.

Konceptbild på nästa elbil från Nissan.

Teaserfilmen med Nissan kommande modeller kan du se nedan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.