Är den eldrivna lastbilen Tesla Semi för bra för att vara sann?

Efter att Tesla avtäckte sin eldrivna lastbil Tesla Semi, och i veckan också avslöjade priset på denna så har det också skapat många reaktioner. Konkurrenterna tycks ha blivit rejält nervösa medan transportbolagen jublar och står redan på kö.

Detta eftersom lastbilen är relativt lågt prissatt och bidrar till enorma besparingar hos transportörerna. Givetvis har glåpord riktats mot Tesla och Elon efter det här. Det påstås att Elon ljuger. Är det för bra för att vara sant?

Tesla Club Sweden utreder och har svaret

Svenska Tesla-klubben, Tesla Club Sweden har grottat ner sig i siffror, påståenden och kalkyler. De har vänt och stöpt på prestanda, batterivolymer och faktiskt kommit fram till att det troligtvis är sant. Och i Sverige skulle faktiskt en Tesla Semi vara en ännu bättre affär för köparen än i USA, på grund av höga dieselpriser och svenska regelverk kring vilotider som redan idag tvingar till pauser.

Tesla påstår att fraktbolag som använder deras långtradare kommer tjäna 25 cents per US mile jämfört med en diesellastbil. I USA, ja. Med deras dieselpriser på $2.50 per gallon – 5 kronor litern. Med svenska dieselpriser på runt det tredubbla kommer besparingen bli långt mycket större! Med de svenska drivmedelspriserna kan det handla om över 20 kronor per svensk mil i ren vinst för företagen som byter till ellastbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.