Aptera tar hjälp av Pininfarina för att ge elbil 1600 km i räckvidd

Aptera utvecklar en unik och effektiv elbil som ska erbjuda rekordlång räckvidd från ett så litet batteri som möjligt. Nu tar tillverkaren hjälp av Pininfarina. Tillsammans ska man säkerställa den bästa aerodynamiken och från det resultatet göra de sista förfiningarna till karossen.

– Apteras strömlinjeformade kropp efterliknar naturens rörelser som enkelt glider genom luften. Den optimerade formen spelar i harmoni för att leverera exceptionell räckvidd genom att använda en bråkdel av energin av den genomsnittliga elbilen, säger Chris Anthony, medgrundare till Aptera.

Aptera kommer leverera upp till 640 kilometer i räckvidd på en laddning, men det kommer ändå vara möjligt för den genomsnittliga föraren att köra närmare 1600 kilometer innan det är dags att plugga in laddkabeln. Det genom en serie solpaneler som laddar upp Aptera med 65 kilometer räckvidd per dag.

Den aerodynamiska formen säkerställer en luftmotståndskoefficient på 0,13. Det kan jämföras 0,23 hos Tesla Model 3 eller Mercedes hypereffektiva koncept EQXX med ett värde på 0,17.

Aptera har som mål att starta produktionen innan slutet på det här året. Än så länge har man plockat in 40 000 förhandsbokningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.