Aptera 3 EV är elbilen med solpaneler och nära inpå oändlig räckvidd

Aptera 3 EV är elbilen du aldrig behöver ladda. Det påstår i alla fall tillverkarna Aptera Motors som står bakom bilen. Genom att sätta aerodynamikens krafter i fokus har tillverkaren minskat på luftmotståndet och kunnat hålla energiförbrukningen nere. Luftmotståndet är till exempel halverat jämfört med en Tesla Model 3.

Elbilen är utrustad med ett batteripaket på 100 kWh och har en energiförbrukning på 6,2 kWh/100 km. Räckvidden blir därmed omkring 1600 kilometer. Aptera 3 EV går också att få med ett batteripaket på 25, 40 respektive 60 kWh.

Aptera 3 EV har endast tre hjul. Den går att få med antingen framhjulsdrift på två hjul eller trehjulsdrift på alla hjulen. Vid trehjulsdrift blir elbilen enormt kraftfull och ska klara 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Topphastigheten är 180 km/h. Solpaneler på bilens tak ska bidra med 72 kilometers räckvidd om dagen. Det är fullt tillräckligt för att göra bilen självförsörjande för de flesta pendlarna.

Aptera är övertygade om att de kommer kunna förverkliga denna annorlunda elbil. I dagarna öppnade förhandsbokningarna i USA. Priserna i USA landar på motsvarande 200 000 till 400 000 kronor beroende på modell och utrustningsnivå.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.