Äntligen: Nu får Tesla Model Y dragkrok

Redan för ett år sedan pratade Tesla om att Tesla Model Y kommer få dragkrok. När onlinekonfiguratorn för den efterlängtade SUV:en öppnades saknades alternativet dragkrok. Det var en besvikelse för många, trots löften från Tesla.

Nu är det ändring på det. Inför påsken har Tesla uppdaterat konfiguratorn för Tesla Model Y och numer finns alternativet dragkrok. Dragkroken har en kapacitet på att dra upp till 1600kg. Tillvalet Dragkrok kostar 11 700kr.

Sedan tidigare finns dragkrok på syskonmodellen Tesla Model 3. Den har en dragkapacitet på 910 kg. Där kostar tillvalet 12 100kr.

Tesla Model Y platsar nu i i listan elbilar med dragkrok. Konkurrensmässigt överträffar den Polestar 2:s 1500kg. Den matchar nästan dragkapaciteten av Audi e-tron och Mercedes EQC som får dra 1800kg. Bäst i klassen är storasyskonet Tesla Model X som får dra 2250kg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.