Andelen laddbara bilar ökade i april – när försäljningen minskar överlag

Vi ser en nedgång i nyregistreringar av nya bilar när statistiken i april summeras. Antalet nyregistrerade bilar minskade med 37,5 procent. Nedgången var väntad och orsaken är Coronautbrottet. Däremot ökade andelen bilar, jämför med samma period under förra året.

– En stor del av bilfabrikerna världen runt står antingen stilla eller jobbar med begränsad kapacitet, samtidigt som många av kunderna är osäkra på framtiden, vilket tillsammans påverkar fordonsmarknaden, säger Jessica Alenius, vice Vd på Bil Sweden. 

Ökningen av andelen laddbara bilar (laddhybrider och elbilar) registrerade i april gick från 10,1 procent förra året, till 22,6 procent i år. Det tyder på en stor efterfrågan på laddbara bilen.

Nya elbilar i april

1044 nya elbilar registrerades under april visar statistik från Bil Sweden. Toppade listan gjorde Renault Zoe, tätt följt av Audi e-tron och Nissan Leaf. Utveckligen sedan januari 2014 till sista april 2020 går att se i nedan interaktiva graf.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.