Andelen elbilar över 20% i EU för första gången för en enskild månad

Igår kunde du läsa om hur försäljningen av elbilar ökar i Europa och att Tesla Model Y hittills i år är den enskilt mest sålda bilmodellen i Europa. Många mindre elbilar imponerar också med höga volymer och lyxsedan-segmentet leder Porsche Taycan.

En av månaderna som stack ut var augusti. Historiskt sett har augusti alltid låga volymer, men en ökning visar på att marknaden håller på att återhämtar sig. Det skriver branschorganisationen Acea. Dessutom slog EU-marknaden ett rekord.

För första gången var andelen elbilar av alla registrerade bilar över 20 procent. Närmare bestämt 21 procent. Jämfört med samma månad förra året var andelen blygsamma 11,6 procent. Som helhet såg EU-marknaden en ökning med 118,1 procent jämfört med i fjol, med totalt 165 165 nya elbilar under månaden.

I snitt är 13,9 procent av alla nya bilar i EU hittills i år elbilar. För augusti är siffran alltså 21 procent. Det kanske är blygsamma siffror jämfört med Sverige som i augusti hade en andel elbilar på 41 procent, men det tyder på att övriga Europa nu börjar komma ikapp.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.